HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2013

Az arany piacán is óvatosak a befektetők

2013. szeptember 6. 12:28

http://www.portfolio.hu/img/logo2010.gifAhogy a részvénypiacokon, úgy a nyersanyagpiacon is rendkívül óvatosak a befektetők. A délutáni adatok ugyanis iránymutatásul szolgálhatnak az amerikai eszközvásárlási program jövőjével kapcsolatban. A nemesfémek és a nyersolaj egyaránt a tegnapi záróértékek közelében ingadoznak.

Kulcsfontosságú statisztikákat tesznek közzé a délutáni kereskedésben az Egyesült Államokban. Egyrészt az augusztusi mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának alakulása érkezik, mely az elemzők szerint 181 ezer fős emelkedést mutathat. Másrészt az előző havi munkanélküliségi rátát is a kereskedés második szakaszában publikálják. A szakértők a mutató értékben a júliusi adathoz képest stagnálást várnak.

A nemesfémek piacán egyelőre szűk mederben folyik a kereskedés: az arany a tegnapi jelentős esést követően ma eddig 0,1 százalékkal emelkedett. Az ezüst árfolyama 0,1 százalékot csökkent, míg a palládium 0,3 százalékot drágult, a platina pedig 0,3 százalékot esett.

A hétfői kereskedési szünnap miatt az EIA csütörtökön publikálta a nyersolajtartalékok alakulását, mely ezúttal nem szolgálta meglepetéssel. A WTI A mai kereskedésben 0,3 százalékkal emelkedett, míg a Brent csupán minimálisan került feljebb.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: