HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2013

Itt az aranybányák ideje?

2013.08.23 20:30

www.aranypiac.huAz idei év eddig egyértelműen az arany bukásáról szólt a határidős árutőzsdén. A korábban még 1800 dolláros termék unciáját pár hónapja 1200 dollárért is mérték. A trend azonban tört.

Egyre többször hallhatunk arról, hogy az eddig kiemelten fontos arany importőrök bővítették a nemesfém behozatalát országukba, amit egyértelműen az ipar valamint az ékszeripar szívott fel az elmúlt negyedévben. Ezen túlmenően arra is jó volt ez az időszak, hogy a nagy gazdaságok viszonylag alacsony bekerülési értéken tudják bővíteni aranytartalékaikat.

Eddig az információ. De mire jó nekünk ez?

Ezt a trendet több féleképpen is ki lehet használni. Az arany árának emelkedésével arányosan növekedhet az aranybányák értéke a részvénypiacon, hiszen a készletek értékelésénél sokat számít, éppen mekkora összeget kapna egy kitárazás során az adott vállalat. Ezzel a növekedéssel együtt pedig a vállalat eszközoldala is bővülhet.

Érdemes tehát ebbe az irányba is elmennie a befektetőknek, ha éppen konzervatív befektetést keresnek portfóliójukba.

A vérbeli spekulánsoknak pedig van egy ETF, ami összesíti az összes aranybányát és háromszoros tőkeáttételt biztosít a kereskedéshez. Ez a tőzsdén kereskedett alap augusztus közepén 50 dollárt ér. Ma 87 dollárért juthatunk hozzá.

Nem szabad tehát leírni a nemesfémet, hiszen az érték, amit képvisel, örök és ennek köszönhetően soha nem fog lekerülni a befektetési palettáról.

Forrás: Profitline.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: