HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2013

Nagy a csend az arany piacán

2013. augusztus 23. 10:28

http://www.portfolio.hu/img/logo2010.gifSzinte meg sem mozdultak az eddigi kereskedésben a nemesfémek, míg a nyersolajnak jól indult a nap, miután ma veszi kezdetét a Jaskcon Hole-i konferencia illetve délután újabb amerikai makroadat érkezik. A nemesfémekre még az erősödő dollár sincs érdemi hatással.

Délután újabb amerikai makroadat érkezik az ingatlanpiacról: a júliusi újlakás eladások száma az elemzők szerint az előző havi 497 millióról 485 millióra csökkenhetett. A statisztikát 16:00-kor publikálják.

Bár ezúttal nem várnak piacmozgató bejelentést az amerikai jegybankárok ma kezdődő szokásos éves Jackson Hole-i konferenciáján, a spekulánsok azért fél szemmel mégis figyelnek az eseményekre, abban bízva, hogy esetleg újabb részletek látnak napvilágot az eszközvásárlási program leállításának időzítésével kapcsolatban.

A délelőtti órákban a dollár erősödött több vezető nemzetközi devizával szemben, azonban ez egyelőre nem volt érdemi hatással a nyersanyagpiacra.

 

Nagy a csend az arany piacán

A nemesfémek szinte meg sem mozdultak az eddigi kereskedésben: az arany és az ezüst árfolyama is az előző napi záróára körül ingadozik, hasonlóan a platinához és a palládiumhoz.

Nagy a csend az arany piacán

 

Bár a nemesfémek szűk sávban ingadoznak a csütörtöki záróárak közelében, a nyersolaj meglehetősen jól teljesít: a WTI 1,3, a Brent pedig 0,3 százalékkal került feljebb.

Nagy a csend az arany piacán

 

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: