HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2013

Vásárolják az aranyat a spekulánsok

2013. augusztus 22. 10:17

http://www.portfolio.hu/img/logo2010.gifÚjra emelkednek a nemesfémek, sőt a nyersolajnak is jó napja van, miután a tegnap este közzétett Fed-jegyzőkönyvből továbbra sem derült ki újabb fejlemény az eszközvásárlási program kivezetésével kapcsolatban, sőt a HSBC kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe ismét az élénkülés jeleit mutatja.

Az amerikai eszközvásárlási program kivezetésének időpontját továbbra is bizonytalanság övezi. Mint ahogy az kiderült a tegnap este közzétett Fed-jegyzőkönyvből , a tengerentúli jegybankárok egyetértenek Ben Bernanke-val, hogy amennyiben további jó adatok érkeznek az Egyesült Államok gazdaságából, úgy csökkenteni kell a pénznyomda ütemét.

Bár a jegyzőkönyv nem okozott meglepetést, a ma reggel publikált HSBC kínai feldolgozóipari adat igen. Augusztusban a főindex értéke 47,7 pontról négyhavi csúcsra, 50,1 pontra emelkedett, miközben az elemzők 48 pontot vártak.

A fentieket követően a nemesfémek jól teljesítettek az eddigi kereskedésben: az arany mintegy 0,5, az ezüst pedig közel 1,5 százalékkal került a tegnapi záróára felé, míg a palládium 1,3, a platina 0,4 százalékkal emelkedett.

Vásárolják az aranyat a spekulánsok

Tegnap tette közzé az EIA az amerikai olajtartalékok alakulását: míg az elemzők 1 millió hordóval várták alacsonyabbra a tengerentúli nyersolajtartalékokat, addig 1,4 milliós csökkenésről számolt be az EIA. A WTI típusú nyersolaj csütörtök délelőtt 0,9, a Brent típusú pedig 0,4 százalékkal emelkedett.

Vásárolják az aranyat a spekulánsok

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: