HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Csalódtak az aranybefektetők

2011.12.27., 11:17

www.aranypiac.hu Ismét az eurozónát sújtó válság van a középpontban az aranypiacon, csökken az árfolyam. A befektetők arra spekulálnak, hogy az adósságválság tovább terjed, ami vissza veti majd a globális gazdasági növekedést is. A nemesfém árfolyama közelít az elmúlt hét legalacsonyabb szintjéhez.

Az esést tovább segíti a kereskedési alapok (ETF) által birtokolt arany mennyiségének hatodik napja tartó csökkenése, a december 22-i 2321 tonna egy havi minimumnak számít. A világ legnagyobb arany-hátterű alapja, az SPDR Gold Shares befektetői 26,4 tonna aranyat adtak el az előző hét első négy napjában. Ez azt jelenti, hogy december eleje óta 44 tonnával esett vissza az ETF által birtokolt arany mennyisége – ez a világ havi arany-kitermelésének közel ötöde.

Számos elemző szerint aggodalomra ad okot a befektetők körében az arany elmúlt időszakban mutatott gyenge teljesítménye. Sokan csalódottak emiatt, a válságot övező növekvő bizonytalanság inkább az arany menedék-szerepét kéne, hogy felélénkítse. A szeptember eleji 1920 dolláros rekordérték elérése óta 16,5 százalékkal esett vissza az arany árfolyama - áll a Quaestor elemzésében.

Több mint 10 dolláros csökkenést mutat az arany ára a ma reggeli órákban, jelenleg 1595 dollár körül mozog a spot arany unciánkénti jegyzése. A februári szállítású nemesfém aktuális árfolyama 1597,70 dollár.

Forrás: Ecoline.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: