HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Viszik az olcsó aranyat

2011.12.20., 10:21

www.aranypiac.hu A várakozásoknak megfelelően emelkedésbe kezdett az arany árfolyama, lefaragva ezzel a 2008 óta mutatott legnagyobb negyedéves csökkenéséből. Az elmúlt három hónap legalacsonyabb árfolyama megnövelte a nemesfém iránti keresletet, mérsékelve ezzel a dollár legtöbb devizával szembeni erősödésének hatásait.

A dollár 11 hónapos rekord közelébe került az euróval szemben, miután az ECB elnöke szerint továbbra is fennmarad a gazdasági bizonytalanság, valamint a mai jelentés várhatóan a német üzleti hangulat visszaesését fogja mutatni - áll a Quaestor elemzésében. A dollár az észak-koreai diktátor halálának hírére is erősödést mutatott, Kim Dzsongil halála növelte a geopolitikai aggodalmakat az ázsiai térségben.

A spot arany árfolyama december 15-én 1560 dollárig esett vissza, melyre szeptember 26-a óta nem volt példa. Azóta mérsékelt emelkedést mutat a jegyzés, jelenleg 1604 dollár körül mozog az unciánkénti árfolyam. Emelkedik az ezüst árfolyama is, jelenleg 29,12 dollár körül mozog.

Forrás: Ecoline.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: