HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Tovább esett az arany ára, de az alacsony árfolyam támaszként működhet

2011.12.19 11:50

http://www.orientpress.hu/portals/orientpress.hu/images/oph_logo-fejlec-201010.pngAz európai adósságválság mélyülése, valamint Kim Dzsong IL Észak-koreai vezető halála vételi nyomást gyakoroltak a dollár árfolyamára, az arany ára így folytatta esését. A dollár 11 havi rekordszintre emelkedett a 16 nemzeti pénznemből álló devizakosárral szemben.

Árfolyam-erősítő hatása volt még a pénteki hírnek, miszerint a Fitch stabilról negatívra rontotta Franciaország adósság-besorolásának kilátásait. A szervezet fontolgat egy spanyol leminősítést is. Az elemzői vélemények szerint Kim Dzsong IL halála bár rövidtávon válthat ki biztonsági vételi érdeklődést a geopolitikai instabilitás miatt, de hosszútávon nem lesz jelentős hatással az arany árfolyamára – írják a Quaestor elemzői. Az erős dollár negatívan hat a nemesfém árfolyamára, de jelentős esésre nem kell számítani, hiszen az olcsóbb aranyban sok befektető lát kedvező lehetőséget, így a vevői nyomás támaszt jelenthet.

Az arany árfolyama szeptember óta az elmúlt héten esett a legnagyobbat, majd a mai napon is ebbe az irányba haladt tovább, jelenleg 1583 dolláron áll az unciánkénti jegyzés.A Goldman elemzői szerint a nemesfém-szektor részvényei általában továbbra is alul fogják teljesíteni az arany árfolyam-alakulását, valódi vételi lehetőség csak egyes vállalatok esetében alakulhat ki a költséghatékony működésüknek és a növekedési lehetőségeiknek köszönhetően.

Forrás: OrientPress Hírügynökség







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: