HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Az arany jövőre még nagyobb csalódás lehet

2011.12.18., 19:25

ecolineAz arany jegyzése a következő három hónap során unciánként 1500 dollár alá csökkenhet, és csak a jövő év vége felé közelítheti meg újra az idén szeptemberben elért árfolyamcsúcsot - derült ki a Reuters felméréséből. A húsz szakértő válaszaiból összeállított konszenzus szerint a december eleje óta 11 százalékkal leértékelődő nemesfém ára 2012 első negyedévében 1450 dollárig csökkenhet.

Az arany piacán jelentős pozíciókat fenntartó hedge fundok és bankok más piacokon felhalmozott veszteségeik mérséklése érdekében kitáraztak az év vége előtt, és várhatóan nem sietnek, hogy a nemesfém-pozícióikat újranyissák. Az arany több mint egy évtizede tartó emelkedése az év utolsó negyedévére végleg megtört, a nemesfém piacára visszavonhatatlanul betette a lábát a medve.

A sokak szerint a jövőre akár 1400 dollárig leértékelődő arany 2012 legrosszabbul teljesítő fémpiaci befektetése lehet. A New York-i árupiacon az arany long-pozíciók aránya második hete folyamatosan csökken. Sem a Fedtől, sem az EKB-től nem várható újabb, inflációt gerjesztő nyíltpiaci beavatkozás, így a befektetőket ez sem ösztönzik arra, hogy a nemesfémbe meneküljenek - írja a Reuters.

Forrás: Ecoline.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: