HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Meddig zuhansz drága arany?

2011. december 15. csütörtök 07:43:59

Menedzsment FórumUtólag könnyű okosnak lenni, mondhatnánk, ha megnézzük az elmúlt napok egyik nagy vesztesének grafikonját. Mindenesetre az arany chartját talán utólag is tanulságos megnézni.

Szép profitra tehetett szert, aki az év elején bízott a nemesfémben, hiszen 2011-ben 1400 dollár alól indult a rally, ami augusztus végéig gyakorlatilag töretlen volt. Azóta viszont csak bolyongott az arany, hiszen volt egy durva korrekció, majd onnan próbált felépülni az ár. Év végén azán jött az újabb fekete leves. Hétfőn tört a 200 napos mozgóátlag, és a gyakorlatilag azonos szinten lévő hosszútávú emelkedő trendvonal, ami sok jót nem sejtetett. Kedden ugyan volt egy erőtlen kísérlet, de az immár ellenállásként szolgáló korábbi támaszok esélyt sem adtak az emelkedésre, így jött két kemény nap.

A gyorsuló esés mindenképpen közelgő konszolidációt sejtet, a nap végi minimális emelkedés egy korábbi lokális maximumnál történt (1579). A különböző oszcillátorok (pl. RSI, MACD) is azt sejtetik, hogy az elmúlt napok erőteljes esése megszakadhat. Amennyiben nem jön a következő napokban egy kis visszapattanás, akkor véleményünk szerint 1550-1560 körüli sávban építhet bázist, amiből immár a jövő év elején mozdulhat majd ki.

www.aranypiac.hu

Ugyanakkor a december végi kisebb forgalom miatt akár extrém volatilitás is lehet. Short beszállóra az 1600-as szint feletti szintek (1620 körül lehet), vagy az említett 1550-es szint letörése adhat jelet. A vételi szintek a fent említett 1550-1560-as sávban lehetnek.

Forrás: Menedzsment Fórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: