HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Napi: véget érhet az arany fénykora

2011. december 15., csütörtök, 08:50

http://hvg.hu/skins/default/img/hvg_cover_flow.jpgAz arany jegyzésének szerdai meredek zuhanása után törhet az emelkedő trend és az 1400 dollárt veheti célba az árfolyam a Napi Gazdaság által megkérdezett szakember szerint. Amíg a dollár erősödik, az emelkedésre is kicsi az esély, a további esést viszont több tényező is indokolná.

www.aranypiac.huMasszívan esett az arany árfolyama szerdán, a mintegy 5 százalékos, 80 dollárt meghaladó zuhanás során a vízválasztóként is emlegetett kétszáz napos átlag is elesett - írja a Napi Gazdaság. Ha nem is végelgyengülés tapasztalható a nemesfémek - és főleg az arany - piacán, mostanában mindenképpen alulteljesítő volt a sárgafém - mondta a Napi Gazdaságnak Gelencsér Zsigmond, a Buda-Cash elemzője.

Technikai szemszögből 1614 dollárnál húzódó kétszáz napos átlag, illetve az 1600-as nyakvonal alatti zárás további lejtmenetet valószínűsít, ennek bekövetkezte ugyanis - a dollár további erősödése mellett - 1400-1300 körüli szinteket is előrevetíthet. Ráadásul a dollárindex is fontos ellenállást ostromol, ennél a 80-81,50 között húzódó sáv az elmúlt másfél évben többször is kulcsfontosságúnak bizonyult, átlépése pedig trendfordító jelentőséggel bír - hangsúlyozta a szakember.

Hosszú távon így Gelencsér nem túl optimista, amit az is alátámaszt, hogy az arany a július eleji 1498-as szintről az 1750 dollár átlépése után gyakorlatilag korrekció nélkül ralizott szeptember eleji 1920,67 dolláros csúcsáig. Bár az emelkedésre egyelőre kicsi az esély, egy esetleges megpattanásban 1670 dollárig mehet el a jegyzés, ott viszont bázist építhet a következő lejtmenetig az árfolyam.

Forrás: HVG







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: