HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Esett, de három mentőövbe kapaszkodhat azért az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.05.23.)

A dollárban számított aranyárfolyam fontos csatát vesztett 1.300 dollárnál. Ez a korábban sokat emlegetett, lélektanilag is fontos támaszszint nem bírta a terhelést.

Miután az aranyár fölfelé nem tudott tartósan kitörni 1.370 dollár fölé, tempósan esni kezdett, az emelkedésre fogadó, azaz long pozíciókba beragadt spekulánsok pedig szinte egyszerre akartak kijutni az ajtón, amikor már látszott, hogy a long irányt rövidtávon már nem fogja siker koronázni. Az ilyenkor öngerjesztő, spirál-szerűen felerősödő eladói hajlam végül átszakította az 1.300 dollárnál húzódó támaszszintet.

1.300 dollár alatt a kételyek borús hangulata fojtja le az aranyvásárlási kedvet. Ezért arra lehet számítani, hogy még további 50-60 dolláros árfolyamesés következhet, mígnem magára talál a piac, és a befektetők ismét vonzónak találják a lejjebb ereszkedett árfolyamszintet. Nagyjából tehát 1.240-50 dollár lehet az elkövetkezendő hetekben az a célár, ahová az arany jegyzése megérkezhet. Ott lehet számítani egy stabilizálódási kísérletre, amiből esetleg egy újabb árfolyam-növekedés kerekedhet ki az év második felében.

Forintban számolva ugyanakkor egészen más a helyzet. A forint jelentős gyengülésen esett át a dollárral szemben, és a forint-arany árfolyamot közel 10%-kal feljebb segítette az év elejéhez képest..

Általános vélekedés, hogy az a három téma, amely a közelmúltban az aranyár támaszaként elhangzott, nevezetesen a geopolitikai kockázatok, az infláció és a lassan végéhez közeledő bikahangulat a részvényeknél, az arany piacát továbbra is stimulálni fogja. Kérdés persze, hogy a kamatok alakulása és legfőképpen a dollár erősödése hogyan folytatódik vagy torpan meg az elkövetkezendőkben, mert nyilvánvaló, hogy ennek van most a legerősebb hatása az aranyár rövidtávú alakulására.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: