HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Az ezüst a csúcson, az arany ára változatlan

Az ezüst a csúcson, az arany ára változatlan

2011. január 3. 11:06

www.aranypiac.huHarmincéves csúcsot döntött az ezüst azonnali ára a nemzetközi kereskedésben, egy unciát 31,02 dollárért adtak hétfő reggel.

A nemesfém az előző évi 83 százalékos emelkedést követően döntött csúcsot hétfőn reggel, miután 0,36 százalékkal, 11 centtel volt drágább előző napi záróértékénél. Az amerikai fizetőeszköz erősödése következtében azonban az ára hétfő délelőttre kicsit visszaesett.

Az arany 1418,89 dolláron stagnált, bár több piaci elemző az év első részére áremelkedést vár, mivel a befektetők a gazdasági bizonytalanságok elől a nemesfémek piacán keresnek menedéket.

Peter Fung, egy Hong Kong-i kereskedőház vezetője szerint az arany piacán árcsökkenés következhet be, miután nyereségrealizálásra törekednek a kereskedők. Hosszabb távon azonban drágulásra számít. „Amennyiben 1400 dollár alá csúszik az arany unciánkénti ára, az beindíthatja a vásárlói kedvet” – tette hozzá.

Egy szingapúri kereskedő szerint „csak idő kérdése, hogy mikor dönt csúcsot az arany ára. Tovább fog emelkedni, de lassabb ütemben, mivel 1500-1600 dollár körüli szinteken már óvatosabbá válnak a befektetők.” Az arany ára 2010-ben 30 százalékkal nőtt.

Forrás: MTI/Magyar Nemzet







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: