HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Amit az aranyról tudni érdemes -

Befektetési célú nemesfémekAmerikai bölény

Amerikai Bivaly (American Buffalo), USA

1986 óta verik az American Eagle-aranyérmét 916,6 ezrelék (=22 karát) finomságban. A piaci követelmények azonban már 999,9 ezrelék finomságú aranyérmét kívántak. Az amerikai verde, The United States Mint ezt az igényt 2006 júniusától elégíti ki, és megalkotta a „Buffalo”-t, az USA első 24 karátos aranyérméjét.

A motívum azonos az először 1913-ban megjelent nikkelérmével, az "Indian Head"-del, amelynek 5 cent volt a névértéke. Az akkori motívumot Earle Fraser alkotta meg, aki Augustus Saint-Gaudens tanítványa volt. Az érme hátoldalán egy indián portréja látható. A portré mellett a verés éve és a "Liberty" (szabadság) szó szerepel.

Az előoldali kép az amerikai bölényt ábrázolja. A bölényt már a nikkelérme idejében a kihalás veszélye fenyegette. Az érme képéhez Earle Fraser egy, a New York-i állatkertben élő állatot vett példakánt. A bölény mellett látható a névérték, a finomság és a kibocsátó ország. A belső felirat, „In God we trust” (Istenben van bizodalmunk) az amerikai nemzeti választási mondat.

A Buffalo aranyérmét az első verési évben 1 unciás méretben kínálták, és az „American Eagle” érmével párhuzamosan verték. Az igényes gyűjtők számára az érme tükörveret minőségben is megjelenik. A motívum ugyanaz, de a kibocsátás 300.000 darabban korlátozott.

 

Névérték

Megnevezés

Súly

Finomság

Aranytartalom

Összesen

Méret

ÁFA

50 US$

American Buffalo

1 oz

999,9

31,103 g

31,103 g

32,8 x 2,80 mm

0 %

 

« vissza

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: