HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Véget ért az első negyedév az aranynál - A Trend FM adása

(2019.4.4.)

Véget ért az első negyedév az aranynál is. Januárban 1.284 dolláron kezdte az évet a nemesfém, amely ebben a pillanatban 1.293 dolláron áll. Ezzel gyakorlatilag elolvadt mostanra az az árfolyamnyereség, amit még a január-február folyamán sikerült elérni. Február vége felé még 60 dollárral feljebb járt az aranyár, de aztán márciusban erőtlenül hanyatlani kezdett, így jutottunk el a mostani árszintre.

Az erőtlenség hátterében több tényező is állhat. Lehet említeni a dollár erősödését, a részvénypiacok ismét lendületesebb emelkedését, és nem utolsó sorban a szezonális hatásokat. Az arany iránti kereslet hagyományosan erős szakasza szeptembertől februárig tart, a kínai újév jelenti ennek a periódusnak a végét február közepe táján. Ezt követően alábbhagy az ékszeripari kereslet, ami továbbra is a legnagyobb keresleti szegmenst jelenti az aranynál.

A most kezdődött második negyedévben hagyományosan gyengébb teljesítményt szokott mutatni az arany. Felülírhatja ezt két európai téma: a (rendezetlen) Brexit és az májusi Európai Uniós választások esetleg nem várt eredménye, amennyiben az EU-szkeptikus erők a vártnál jobb teljesítményt nyújtanak. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezeket a témákat már javarészt beárazta a piac.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 









Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: