HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Marad a magasfeszültség az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.09.05.)

Az aranyár makacs küzdelemben áll az 1.200 dolláros árszinttel. Augusztus utolsó hetében sikerült ismét 1.200 dollár fölé kerülni, de tegnap újfent lejtőre került a jegyzés, így most ismét csak 1.194 dollár környékén zajlik a kereskedés.

Az augusztus második fele egy pozitív korrekció jegyében telt, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy magasabban zárjon az árfolyam, mint ahol a hónapot kezdte. Így az augusztus már sorozatban az ötödik veszteséges hónap volt. Ez a lassan fél éve tartó aranypiaci depresszió egyre inkább kikezdi a befektetők idegeit, már csak azért is, mert nincs igazán jó magyarázat erre a negatív teljesítményre.

Az USA által provokált kereskedelmi háború és a néhány fontosabb feltörekvő országban megfigyelhető súlyos válság – gondoljunk itt Argentínára, Venezuelára és Törökországra – éppenséggel erősíthetnék is az arany, mint biztos menedék iránti keresletet. Mégsem ez történik. Ehelyett a dollár az, ami biztos menedékként mindent visz. A dollár-index, amely a hat legfontosabb devizával szemben méri a dollár erejét, 14 havi csúcsra emelkedett, miközben az arany 17 havi mélyponton jár.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: