HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Lassan visszatérnek a vevők az aranypiacra? - A TrendFM rádió adása

(2018.08.29.)

1.170 dollár környéke volt az utóbbi hónapok mélypontja az aranynál, két héttel ezelőtt érte el ezt a szintet az árfolyam. Ezt követően az utóbbi két hétben valamelyest visszaemelkedett a jegyzés, most kevéssel 1.200 dollár felett kell adni egy uncia aranyért. Az évet még 1.300 dolláron kezdte a sárga nemesfém, tehát az éves mínusz aktuálisan 7-8 százalék között van.

Ezt az árfolyamcsökkenést az utóbbi 5 hónapban sikerült összehozni, nagyjából akkortól indult meg a lejtmenet, amikor áprilisban Donald Trump és Kim Dzsongun találkozott egymással. A nemzetközi feszültségek ezt követő enyhülésére rátettek még egy lapáttal a FED kamatemelései. Mindent egybevéve a dollár jelentős mértékben tudott erősödni és ez keresztbe tett az aranynak.

Ugyanakkor mostanra vitán felül túladott az arany piaca. Az eladók kezdenek elfogyni a piacról. Másfelől a kereslet továbbra is visszafogott, ám valamelyest élénkülni látszik. Ez valószínűleg köszönhető annak, hogy az alacsonyabb aranyár már vonzó a vásárlók számára, de a végéhez érkező nyári időszakkal is visszatérnek vevők a piacra. Úgy tűnik tehát, hogy technikailag megérett a piac az esést követően most egy ellenirányú, egy felfelé vezető korrekcióra.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: