HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Annyian utálják már, hogy szeretni lehet az aranyat

2014. szeptember 11. 11:00

Napi.hu

A szakértők olyan pesszimistává váltak az arany árfolyamával kapcsolatban, hogy az akár egy jó kis emelkedésnek is megágyazhat.

A héten az arany árfolyama 3 hónapos mélypontra került dollárban számolva, s fontos technikai szintek is sérültek a nemesfém árfolyamgrafikonján. Ennek ellenére végre eljött az idő, hogy egy kicsit optimistábban tekintsünk a nemesfém árfolyamának kilátásaira, legalábbis az ellentét analízis szabályai szerint - írja Mark Hulbert, a Marketwatch szakértője.

Az általa készített elemzés szerint az arany árfolyamával foglalkozó tőkepiaci szakértők nagy része bedobta a törülközőt. A Hulbert Financial Digest által készített hangulati felmérés eredményei szerint a szereplők mára olyan pesszimistává váltak az arannyal kapcsolatban, amire 14 hónapja nem volt példa. Amikor utoljára ilyen mértékben temették a nemesfémet a szakértők, akkor két hónapos emelkedés következett az arany árfolyamában, s a mélyponthoz képest 200 dollárral emelkedett annak unciánkénti ára.

Felmérése szerint a a Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index jelenleg mínusz 40,6 százalékon áll. Ez interpretációja szerint annyit jelent, hogy az átlagos aranypiaci szakértő jelenleg azt javasolja, ügyfele aranypiacon befektetett tőkéjének 40,6 százalékából nettó eladási pozíciót nyisson az aranypiacon. Ez szokatlanul agresszív tétnek számít az arany árfolyamcsökkenésében bízva, s az ellentét analízis szabályai szerint az ilyen helyzetekben ez nem nagyon szokott bejönni.

Hulbert ugyanakkor emlékeztet arra, hogy természetesen egy-egy termék árfolyamának alakításában nem a befektetői hangulat az egyetlen, ami szerepet játszik. Azonban a mostani fejlemények alapján jobbnak tűnnek az arany kilátásai, mint az elmúlt hónapokban bármikor.

Forrás: Napi.huAktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: