HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2013

Öthetes csúcson is járt az arany

2013. 10. 29. 8:43 | szerző: Szathmáry Szabó László

TőzsdefórumAz amerikai kereskedési szakasz végül stagnálással zár a hét első kereskedési napján.

Az amerikai aranykereskedési szakasz a stagnálás közelében zárt, azonban 5 hetes csúcsot is elért a fakó hétfői tőzsdei napon. Némi “profit taking” jellemezte az eladókat, és grafikon alapú technikai vételek egyaránt jelen voltak. A zárás előtt 1353 USD/uncia szinten, gyakorlatilag stagnálást mutat.

Az általánosan csendesebbnek tűnő kereskedés hétfőn új gazdasági adatok hiányával magyarázható, mivel a közzétett statisztikákra nem reagált komolyabban a piac.

A kivárás oka az, hogy várják a Fed FOMC (Nyílt-piaci Tanács, a Fed stratégiai döntéshozó szerve) eheti üléséről szóló közleményét. Az ülés kedden kezdődik és szerdán (CET szerint 17 órakor ) fejeződik be. A legvalószínűbbnek tekinthető várakozás az, hogy az USA pénzügyi politikáját a Fed érintetlenül hagyja, de figyelnek a közlemény jelzéseire a pénzpolitika változásának időzítésére, vagyis mikor kezdődik a karcsúsítás a jelenleg folyó kötvényvásárlási programban. Ez viszont ösztönző maradhat az alapanyagok piacain, beleértve a nemesfémeket. A várakozás szerint az első negyedéves költségvetési viták utánra valószínű a karcsúsítás beindítása.

Az USA szeptemberi ipari termelése 0,6 %-kal nőtt (aug: 0,4 %).

A Dallas Fed októberi ipari aktivitás indexe 3,6 % (szeptemberi: 12,8%).

November elején az Európai Központi Bank az Eurózóna bankjainál stressztesztet kezd. Megfigyelők úgy vélik, hogy számos bankban minősített hitelek sokasága található, így esetleges rossz eredmény a piacokat megzavarhatja, de az aranyra ösztönzően hat, hasonlóan a német kötvénypiachoz.

A dollár kicsit erősödött hétfőn, miután tízhónapos mélypontját is megjárta.

forrás: TőzsdeFórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: