HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Mozgalmas napja lehet ma az aranynak - A Trend FM adása

(2019.4.10.)

Az arany árfolyama továbbra is egy konszolidációs szakaszban van. A februári 1.350 dolláros árfolyamcsúcs után visszább jött a jegyzés, az elmúlt napokban 1.300 dollár alatt is jártunk, de tegnap sikerült ismét 1.300 dollár fölé kerülni. Ezt a lélektanilag és technikailag is fontos árszintet kerülgeti az árfolyam most már hosszabb ideje. Egyszer felette, máskor alatt alakul a jegyzés. Előbb vagy utóbb nyilván el fogunk rugaszkodni erről a holtpontról, a kérdés csupán az, hogy milyen irányba és mikor.

Rövidtávon azonban mégis úgy tűnik, hogy folytatódhat még ez az 1.300 dollár környéki pávatánc, ugyanakkor a mai nap hozhat nagyobb mozgást a piacokon. Lesz ma kamatdöntő ülése az Európai Központi Banknak, jönnek inflációs adatok kora délután az Egyesült Államokból, majd az esti órákban a legutóbbi Fed-ülés jegyzőkönyvét teszik közzé, ami érdekes információkkal szolgálhat a márciusi kamatdöntés háttereit illetően.

De lesz ezeken kívül még a Brexit ügyében is újabb felvonás. Rendkívüli csúcstalálkozó lesz  a ma esti órákban Brüsszelben az EU tagállamok vezetőivel, amelynek egyetlen napirendi pontja a brit tagság megszűnési határidejének esetleges újbóli halasztása. Elvileg ennek hiányában Nagy-Britanniában pénteken megállapodás nélkül, szabályozatlan módon kellene távoznia az Európai Unióból. Most azonban az tűnik valószínűnek, hogy a britek egy újabb halasztást kapnak.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 









Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: