HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Orosz aranyvásárlási láz - Aranypiac videó

(2019.1.30.) Videó indítása

Orosz aranyvásárlási láz

Oroszország központi bankjának a legfrissebb adatok szerint 2112 tonna aranya van. Ez rekord a Szovjetunió utáni orosz történelemben. A 2112 tonna arany közel egy ötödét teszi ki az orosz devizatartalékoknak. És egy másik érdekesség, hogy miközben az orosz jegybank egyre csak halmozza fel a nemesfémet, egyidejűleg csökkenti az amerikai államkötvényekben és a dollárban tartott tartalékait.

Az elemzői vélemények szerint mind e mögött Vlagyimir Putyin stratégiai elképzelései állnak, aki csökkenteni akarja Oroszországnak az Egyesült Államoktól való függőséget, mivel már arra a nagy globális szerkezetváltásra készül, amelynek keretében a világgazdaság súlypontja folyamatosan keletre tolódik majd, és aminek eredményeként véget ér az USA és a dollár egyeduralma.

Erre spekulál az orosz vezetés, amikor az aranytartalék növelésével igyekszik biztosítani a rubel értékét. Oroszország próbál felkészülni arra a pillanatra, amikor a Nyugat gazdasági visszaesése bekövetkezik, hogy akkor Kínával és a többi feltörekvő országgal egyetemben egy jókorát léphessen előbbre.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!









Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: