HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Aranykereszt az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2019.1.9.)

1.284 dolláron indította az évet az arany árfolyama, innét még egy százalékot tudott emelkedni január első napjaiban. Eljutott majdnem 1.300 dollárig, ahol aztán kezdetét vette egy korrekció, amelynek során visszakerült az árfolyam az év eleji szintre.

Ez a korrekció nem jött váratlanul. Egyrészt az 1.300 dollárnál húzódó vízszintes ellenállás okoz egyelőre technikai akadályt, másrészt a decemberi bő 5 százalékos árfolyamnyereség vált ki profitrealizálást a rövidtávon spekulálóknál. Ez a korrekció 1.240-1.250 dollár környékére juttathatja vissza a jegyzést az elkövetkezendőkben.

Ettől függetlenül a technikai összkép bíztató. Az árfolyam a 200-napos és 50-napos mozgóátlagok felett tartózkodik, és pár nappal ezelőtt az 50-napos is már fölfelé keresztezte a 200-napost. Ezt a technikai konstellációt szokás aranykeresztnek nevezni. Ahogy ez a kifejezés is sugallja már, ez egy pozitív jelzésnek számít az árfolyam középtávú trendjét illetően, az elemzők ilyenkor további árfolyam növekedést valószínűsítenek.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: