HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Öthavi csúcson az aranyár - A TrendFM rádió adása

(2018.12.12.)

Az elmúlt napokban az arany árfolyama 1.250 dollárig emelkedett, amely szintet legutóbb júliusban láthattuk a grafikonon. Ez az öthavi csúcs számos tényezőre vezethető vissza. Egyrészt erős reklám az aranynak, és persze már önmagában is számottevő keresleti tényező a jegybankok aranyvásárlása. Másrészt megjelent egy olyan vélekedés a piacokon, hogy a FED fokozatosan visszább vehet a kamatemelések üteméből, sőt 2020-ban talán már kamatot is csökkenthet.

Aztán politikai bizonytalanságok is borzolják a kedélyeket: hosszú a sor az elhalasztott  Brexit-szavazástól kezdve, a franciaországi erőszakos tüntetéseken, az orosz-ukrán konfliktuson át, az USA és Kína közötti kereskedelmi háborúig. De olyan tényezők is szerepet játszanak, mint a részvénypiaci árfolyamesések vagy éppen az, hogy a 10-éves amerikai államkötvényhozamok nagyobb mértékben visszább jöttek a néhány héttel ezelőtti 3,24 százalékról jelenleg 2,86 százalékra.

Ezek mind olyan tényezők, amelyek az utóbbi időszakban élénkíthették az arany iránti keresletet, aminek következtében sikerült az 1.240 dolláros technikai ellenállás fölé verekednie magát az árfolyamnak.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: