HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Bakugrásokkal halad az arany 1.250 dollár felé - A TrendFM rádió adása

(2018.12.05.)

A hetek óta lagymatag aranyárfolyam mozgásba lendült az utóbbi napokban. Már egy jó ideje leragadt az árfolyam valamivel 1.200 dollár felett, nem nagyon volt mozgás a piacon, de aztán a múlt héten egy váratlan esemény elmozdította a sárga nemesfémet a holtpontról.

A jó hangulatról az aranynál Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnöke gondoskodott, aki egy beszédben úgy fogalmazott, hogy az amerikai gazdaság egyre közelebb van ahhoz az egyensúlyi szinthez, amikor már nem lesz szükség arra, hogy az alapkamatot felfelé vagy lefelé mozgassák, hanem nyugvó ponton hagyhatják. Ez egy teljesen új hangvétel, egy még nem várt fordulat a FED kommunikációjában, és ily módon jó hír az arany számára, hisz a növekvő kamatok az USA-ban erősítik a dollárt, az erős dollár pedig jellemzően visszahúzza az aranyárfolyamot. A FED elnök szavaira tehát megindult az aranyár felfelé, és tegnapra eljutott 1.240 dollárig.

Ebben a magasságban azonban egy jól már ismert technikai ellenállási zóna húzódik. amiről október vége táján és november elején már kétszer is lefelé fordult az árfolyam. Egyelőre tehát zajlik egy kisebb Mikulás-ralli az aranynál, de ahhoz, hogy a karácsony is bearanyozódjon, meg kéne törnie ennek az ellenállásnak.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: