HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Aranyhónap volt az október - A TrendFM rádió adása

(2018.11.07.)

Az október hagyományosan nem számít egy különösebben jó hónapnak az aranynál. Az évtizedes statisztikák inkább azt mutatják, hogy szeptemberben drágul valamelyest az arany, majd októberben következik ennek a korrekciója.

Idén ez másként alakult. Az október csaknem 4 százalékos felértékelődést hozott az arany árfolyamában, 1.190 dollárról 1.240 dollár közelébe sikerült eljutni a jegyzésnek. Ott aztán egy technikai ellenállás parancsolt megálljt, és most ezzel küzd az árfolyam.

A magyarázat az aranyár emelkedésére ezúttal kézenfekvő. Az 1.200 dollár alatti mélyebb árszinten egyrészt megcsappant a kínálat, másrészt pedig kifejezetten erős kereslet volt tapasztalható. Vették az aranyat a kisebb pénzű magánbefektetők és rég nem látott mértékben bevásároltak a jegybankok is.

De megtalálhatták az aranyat az amúgy a részvénypiacokon aktív befektetők is. Legalábbis erre utal a részvényindexek októberi bezuhanásával szinte tükörképszerűen ellentétes mozgású aranyár. Az általános elemzői vélekedés szerint a részvények már túlértékeltek, a részvénypiacok az egy évtizedes növekedést követően túlérett állapotban vannak. Az ott aktív befektetők is tudatában vannak ennek, ezért amikor a részvények nagyobbat zuhantak október elején, akkor felerősödhetett az arany menekülőeszköz szerepe is jobban. Ez is növelhette a keresletet és drágította ily módon az arany árát.

Egyfelől biztató az az emelkedés, amit az utóbbi hetekben láttunk az aranynál, másfelől viszont azért kevés még az üdvösséghez. Nagyot sikerülne előre lépni, ha 1.250 dollár fölé sikerülne küzdenie magát az árfolyamnak, mert ezzel ismét a 200-napos mozgóátlag fölé kerülhetne az uncia árazása, és ez egy olyan pozitív jelzés lenne, ami még további beszállókat hozhatna a piacra.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: