HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Ha baj van, drágul az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.10.24.)

Két hete drágul már az arany annak ellenére, hogy a dollár is igen erősen tartja magát. Az arany drágulása mögött ezúttal ismét a „biztonságos menedék” funkció áll, miután a világ tőzsdéi ugyanebben az időszakban egy komolyabb korrekcióba kezdtek. A tőzsdéket riasztja a kereskedelmi háború veszélye, a Brexit, az olasz államháztartás hiánya, a szaúd-arábiai újságíró meggyilkolásával kapcsolatos vita, valamint a vállalati gyorsjelentések, amelyek az előzetes várakozásokhoz képest rosszabbak lehetnek.

Ugyanakkor sem a tőzsdei korrekcióba, sem az aranyár drágulásába nem szabad még többet beleképzelni, mint ami. Az aranyár eddig alig több mint egy harmadát dolgozta vissza az április óta látott árfolyamesésnek. Emelkedhet az árfolyam egyelőre még tovább, de 1.250 dollár környéken erős technikai ellenállások sorakoznak, ezekről elsőre valószínűleg le fog fordulni a jegyzés.

A hosszabb távú kilátások mindazonáltal felemásak. Az aranyár két éve próbál már magára találni több-kevesebb sikerrel. A sárga nemesfém piacán továbbra is erős ellenszél fúj az erős dollár és a tengerentúlon emelkedő kamatok felől, ezzel szemben kell talpon maradni.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: