HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Nincs mit kertelni, mélyponton az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.08.08.)

Az arany árfolyama nemcsak az árfolyamot illetően, de hangulatilag is egyértelműen a mélyponton van. 1.214 dollár környékén jár jelenleg az árfolyam, de pénteken 10 dollárral lejjebb is volt már egy uncia arany jegyzése. A mostani árszint egy technikailag fontos tartomány, mivel egy támaszszint, mondhatni az utolsó szalmaszál az 1.125 dollár előtt. Ha ugyanis a mostani támasz átszakad, akkor közel 100 dollárnyi, jóformán légüres tér következik a mostani támasz alatt, amelyben nem igazán látni érdemi kapaszkodót.

Az aranyár esésének okai ismertek, túl sok újat e tekintetben nem lehet mondani. Erős a dollár mivel egyre magabiztosabban emelkednek a kamatok a tengerentúlon, és ezt a folyamatot nincs, ami megakassza a közeli jövőben.

Az aranypiaci bikák legfőbb reménysugara az arany túladottsága lehet, ami kiválthat egy ellenirányú mozgást időlegesen az arany árfolyamában. Logikus, hogy nem eshet egy árfolyam szünet nélkül, egy pozitív korrekció valószínűleg a küszöbön áll. Az alacsonyabb árszint egyre több vevő számára jelent vonzó beszállási pontot, miközben a kínálat a mostani árfolyam mélységben egyre inkább lefullad. Kérdés csupán, hogy egy átmeneti short squeeze -nél lesz-e képes többre is az arany?

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: