HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2015

Kína az olajat lehúzta, az aranyat feltornázta

2015. március 02. 16:54

http://www.tozsdeforum.hu/tozsde/arupiacok/az-olaj-lefele-az-arany-felfele-vette-az-iranyt/

Kéthetes csúcsra emelkedett az arany árfolyama ma hajnalban, a megugrás hátterében elsősorban az erős kínai kereslet állhat, miután az országban a hétvége folyamán váratlanul kamatot vágott a jegybank – írták a QUAESTOR elemzői.

Az arany árfolyama héthetes mélypontjáról kezdett emelkedni a múlt hét közepén, miután Kínában az újév miatti egyhetes szünetet követően a piacok újbóli kinyitásával megnőtt a nemesfém iránti kereslet. Szintén a kereslet felfutását eredményezhette a váratlan, gazdaságélénkítő célzatú kínai kamatvágás, a jegybank az alapkamatot és a betéti rátát is 25 bázisponttal csökkentette.

A héten számos esemény lesz, ami megmozgathatja az arany árfolyamát. A nemesfém szempontjából továbbra is a dollár alakulása lehet a legfontosabb esemény, hiszen ennek erősödése drágíthatja az aranyhoz hasonlóan dollárban jegyzett eszközöket a más devizát használók számára. Az Egyesült Államokból a legfontosabb adatközlés minden bizonnyal a pénteki átfogó munkerőpiaci publikáció lesz, de emellett ma délután érkeznek fogyasztási és feldolgozóipari adatok, szerdán pedig az ADP foglalkoztatásai számaira, szolgáltatóipari indexre, valamint Fed Bézs-könyvére lesz érdemes figyelni. A világ többi táján sem üres a makrogazdasági eseménynaptár, hiszen több kamatdöntés is lesz, ezek közül kiemelkedik az EKB csütörtöki ülése, de érdemes megemlíteni az ausztrál és a brit jegybank kamatmeghatározó ülését is.

A spot arany unciánkénti árfolyama ma hajnalban 1 223 dollár fölé emelkedett, utoljára február közepén járt ilyen magasságban a nemesfém. Innen azonban kisebb korrekció indult, jelenleg 1 215,3 dolláron kereskednek vele.


Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: