HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2011

Elmenekül az arany a medve elől?

2011.12.30., 10:45

www.aranypiac.huAz elmúlt napok gyengélkedése után emelkedésbe kezdett az arany árfolyama a fél éves minimumról. Az elmúlt időszakban mutatott visszaesés a tartós csökkenéssel fenyegette a piacot, amely felélénkítette a keresletet, mérsékelve ezzel a dollár erősödésének hatását.

Az arany árfolyama tegnap július 6-a óta nem látott mélységbe, 1523 dollárra zuhant, ami elsősorban a dollár iránti kereslet erősödésének volt betudható: a befektetők inkább ezt a likvidebb befektetési formát keresik. A dollár a héten 0,8 százalékot erősödött az euróval szemben, míg az arany 3,2 százalékot veszített az értékéből. A jegyzés így közel 400 dollárt esett a szeptember 6-i csúcspont elérése óta, és ez ismét vonzóvá tette a nemesfémet a befektetők szemében.

Az idei évet tekintve azonban csaknem 8 százalékos emelkedést mutat az arany árfolyama, ezzel sorban a 11. évet is pluszban zárja, túlteljesítve ezzel a legtöbb nyersanyag vagy részvényindex árfolyamát - áll a Quaestor elemzésében.

A spot arannyal jelenleg 1555 dollár körül keresnek, míg a februári jegyzésű nemesfém 1561 dollárig emelkedett. Ezzel szemben csökken az ezüst jegyzése, jelenleg 27,28 dollár unciánként.

Forrás: Ecoline.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: