HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2010

Egyelőre nem esik tovább az arany ára

Egyelőre nem esik tovább az arany ára

2010. 12. 13. 06:00

Jövőre még ragyogóbb jövő előtt állhat az aranypiac

www.aranypiac.hu

A múlt héten elért 1430 dolláros rekordszintről való korrigálás után várhatóan szinten marad az arany ára, ugyanis a hét utolsó két munkanapján tapasztalt eladási hullámot követően 1370–1400 dollár közé tehető a nemesfém unciánkénti ára – számolt be a Reuters szingapúri elemzőkre hivatkozva. A kereslet azonban még mindig jelentős lesz a piacokon, ugyanis úgy tűnik, a befektetők számára szinte nincs más termék, mint a nemesfémek, így ez a szint továbbra is biztosra vehető – teszi hozzá az elemzés.

Az arany ára a javuló befektetői kockázatvállalás okán a biztonságos eszközökből felszabadított összegek miatt csökkent pénteken: az európai tőzsdezárást követően a legközelebbi szállítású határidős jegyzés 1379,50 dollár unciánként, 13,30 dollárral, 0,95 százalékkal alacsonyabb a csütörtöki amerikai zárásnál.

A nemesfém távolabbi kilátásairól szólva az elemzők hozzáteszik: a Fed már korábban bejelentette, a 600 milliárd dollár értékű intézkedésen felül egy újabb kötvényvásárlási programról egyeztet majd, ez a dollár további gyengüléséhez vezet, így biztosan szép jövő előtt áll az arany, a nemesfém nagy menetelésére számítanak a piacok a jövő év elején.

Forrás: Világgazdaság







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: