HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2009

A kínaiak még mindig zsákolják az aranyat

A kínaiak még mindig zsákolják az aranyat

2009.12.28 18:50

Nem szűnik a kínaiak aranyéhsége, legalábbis a China Daily írásából ezt a következtetést lehet levonni. Miután a nagyobb áruházakban az aranyékszerek kiskereskedelmi árát csökkentették, a hétvégén 30%-os, vagy afeletti forgalom növekedés bontakozott ki. A 28%-os áremelkedést figyelembe véve persze nem lehet nagy rohamról beszélni, azonban figyelemre méltó, hogy a magas ár sem riasztja el a lakosságot.

Nem szűnik a kínaiak fizikai arany iránti éhsége. A China Daily írása szerint miután a legnagyobb kiskereskedelmi láncokban az arany ékszerek árát 3%-kal csökkentették, a hétvégén 30%-os forgalomnövekedést lehetett tapasztalni a nemesfém piacán.

A legnagyobb üzletláncokban az árcsökkentésnek köszönhetően (melyet követően is 28%-kal vagyunk a tavalyi hasonló időszaki árszint felett) unciánként 1,224 dolláros áron lehet hozzájutni a nemesfémhez, ami a szezonálisan is erősebbnek számító időszakban nagy vonzalmat jelent az emberek számára.

Az év mostani szakasza az ünnepek miatt (karácsonytól egészen február 10-ig) szezonálisan erősebbnek számít a kínai aranypiacon. Az értékesítéseket látva Kína 2009-ben tovább őrizheti a legnagyobb aranypiaci fogyasztó szerepet.

Jeffrey Nichols, a Rosland Capital vezető gazdasági tanácsadója, illetve az American Precious Metals Advisors vezetője szerint nem kell majd meglepődni, ha az arany ára 2010-ben egészen 1,500 dolláros magasságig emelkedik. Ráadásul a hosszabb távú emelkedő trend tovább is kitarthat egészen a 2-3,000 dolláros szintekig. A szakértő szerint mindezt a laza fiskális és monetáris politikák teremthetik meg, de a fejlődő országok jegybanki arany vásárlásai is kitarthatnak.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: