HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2009

Dollár kell arany helyett a befektetőknek

Dollár kell arany helyett a befektetőknek

(2009.12.15 13:13)

A dollárerősödés csökkenti az arany iránti befektetői érdeklődést. A zöldhasú közel kéthavi csúcsra erősödött az euróval szemben. A spekulánsok arra számítanak, hogy a gazdasági fellendülés miatt a Fed belekényszerül a kamatemelésbe.

Az arany árfolyama 1125 dollár körül mozgott ma reggel, így még mindig 28%-kal az év eleji árszintek felett tartózkodik. Ugyanakkor hosszabb távon az árfolyam emelkedhet, amennyiben az alapkamat nem változik, az inflációs félelmek miatt.

Kéthavi mélyponton kezdett magához térni tegnap a kőolaj kurzusa, mivel a befektetők a 70 dollár alatti szintet vételi lehetőségként értelmezték és megvették a piacot. Ma várhatóan pozitív hírek érkeznek az amerikai ipar kibocsátásáról. A jövő év elején lehetséges, hogy ismét nagyobb lendületet kaphat a spekulatív vételi kedv, így a mostani szintek akár kedvező beszállási pontot is jelenthetnek. Mindenesetre az amerikai kamatdöntés az egész nyersanyagpiacra kihat majd, így az olaj kurzusának mozgását is befolyásolja várhatóan-vélik a Quaestor elemzői.

Forrás: OrientPress Hírgynökség







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: