HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2009

Nem kell félni! - Van még erő az aranyban

Nem kell félni! - Van még erő az aranyban

(2009.12.10 20:46)

Hat hete nem fordult elő, hogy egymást követő négy nap csökkenjen az arany, azonban nem kell attól félni, hogy kidurrant a lufi - olvasható a Dow Jones Newswires cikkében. Jeffrey Nichols, a Rosalind Capital vezető munkatársa szerint az emelkedő trend még évekig eltarthat a nemesfém piacán.

Hat hete nem fordult elő, hogy egymást követő négy nap csökkenjen az arany határidős árfolyama, s bár a mai kereskedésben 0.5%-ot emelkedett a kurzus, az 1,226-os csúcsoktól így is 100 dollárra vagyunk.

“Ez csupán korrekció a hosszú távú emelkedő trendben, mely Jeffrey Nichols, a Rosalind Capital vezető munkatársa szerint még legalább évekig eltarthat. A szakértő úgy véli a további emelkedést a laza monetáris politika miatt az inflációtól való félelem, valamint a jegybanki aranyvásárlások, a világszinten csökkenő aranykitermelés és a növekvő intézményi befektetői kereslet is támogathatja.

A laza monetáris politikával kapcsolatban James Turk, a GoldMoney.com alapítója elmondta, hogy a pénzügyi válság közepette a jegybankok által a piacokba pumpált likviditásbőség a dollár erejét sokkal jobban gyengítette, mint amilyen mértékben az arany emelkedett. Emiatt további felértékelődési potenciál rejlik a nemesfémben.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: