HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Hatalmas rally az aranypiacon!

Hatalmas rally az aranypiacon!

(2008.11.21, 19:56)

Hatalmas árfolyam növekedést produkált a mai napon az arany árfolyama, melynek köszönhetően a nemesfém ismét a 800 dollár feletti szinten tartózkodik. Mindeközben az olaj ára továbbra is lefelé tart.

Az arany árfolyama 7%-kal emelkedett a mai napon, melynek következtében az unciánkénti ár az egy hónapja nem látott 800 dollár fölé emelkedett. A rally elsősorban annak volt köszönhető, hogy a befektetők ismét gyorsan elfordultak a biztonságos menedékként (safe haven) számon tartott nemesfém felé.

Mint ismeretes, az arany árfolyama egészen 900 dollár fölé emelkedett szeptemberben azt követően, hogy a Lehman csődje után hatalmas likvidálások történtek a részvénypiacokon, s minden befektető a biztonságosabb eszközökbe súlyozott át. Azóta azonban kissé feledésbe merült a nemesfém, aminek az oka elsősorban az volt, hogy a készpénz kivonások miatt, illetve erre készülve az intézményi befektetők az aranyat is adni kezdték.

Az árfolyam 10%-kal áll a lokális mélypont felett, ugyanakkor az 1.000 dollárt meghaladó történelmi csúcstól 20%-kal marad el.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: