HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Nem fogyott el, de látszólag eltűnt az arany

Nem fogyott el, de látszólag eltűnt az arany

(2008.10.09, 12:59)

Két-három hetet kell várniuk a befektetési aranyra azoknak, akik pénzüket a tőkepiacokról a biztonságot ígérő nemesfémbe menekítenék - mondta az egyik meghatározó aranyszállító, az osztrák pénzverde magyarországi képviseletének, a dr. Schmidt & dr. Körösztös Kft.-nek az ügyvezetője. Gregus Zsolt szerint az Ázsiában felpörgött kereslet is magyarázza a viszonylagos aranyhiányt.

Látszólag eltűnt az arany a piacról, ugyanis akkora igény támadt iránta, hogy a raktárkészletek kiürültek - közölte az InfoRádióval az egyik meghatározó aranyszállító, az osztrák pénzverde magyarországi képviseletének, a dr. Schmidt & dr. Körösztös Kft.-nek az ügyvezetője.

Gregus Zsolt elmondta: mindez nem azt jelenti, hogy elfogyott, csak nehézkes az arany beszerzése. Két-három hetet kell várni a befektetési aranyra azoknak, akik pénzüket a nemesfémbe menekítenék, mert a gyártóknak rá kell állniuk, hogy a magasabb igényt kielégítsék - tette hozzá.

Az ügyvezető közölte: az aranyat leginkább a kisbefektetők vásárolják, Indiában és Kínában is sokan érdeklődnek a nemesfém iránt.

Rövid távon unciánként akár száz dolláros emelkedés is megfigyelhető volt, és a növekvő igényeknek további árfelhajtó hatása lesz várhatóan - emelte ki Gregus Zsolt.

Az arany ötszáz éve is biztonságos menedéknek tűnt a háborúk és gazdasági válságok idején, és valószínűleg száz év múlva is az lesz - mondta az InfoRádiónak a Solar Capital elemzője. Szűcs Örkény kiemelte: Európa különösen kiszolgáltatott helyzetben van, miután már nincs a kontinensen számottevő aranybányászat.

Forrás: InfoRádió







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: