HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Aki okos, most vesz aranyat

Aki okos, most vesz aranyat

(2008.09. 26, 06:40 )

Csökkent az arany ára csütörtökön az előző napi 3,80 dolláros emelkedést követően.

A New York-i tőzsde fémrészlegében (COMEX) a decemberi lejáratú arany ára unciánként 13,00 dollárral 882,00 dollárra gyengült. Csütörtökön 868,80 és 903,50 dollár között mozgott a nemesfém ára.

A kereskedők elmondták: a befektetők elfordultak a biztonságos befektetési formának tekintett aranytól azokra a hírekre, hogy talán már csütörtökön elfogadja a kongresszus a kormány által kidolgozott 700 milliárd dolláros pénzügyi mentőövet, aminek összességében gazdaságélénkítő hatása is van. A befektetők részben részvényvásárlásba fogtak, mások devizába, vagy éppen kőolajba fektették az aranyból kivont pénzt.

A szakértők már rövid távon is az arany árának az emelkedésére számítanak. Egyesek ezt arra a véleményre alapozzák, hogy a kongresszus nem fogadja el a 700 milliárd dolláros kormánytervet, ami a pénzügyi szektor komoly szétzilálódásához vezethet. Mások szerint, ha zöld fényt kap a kormányterv, ez azt jelenti, hogy jelentősen nő az amerikai költségvetési hiány, ami a dollár gyengülését eredményezi, és ezen keresztül végeredményben az arany drágulását.

Forrás: Privátbankár







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: