HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Jót tett az aranynak a részvényesés

Jót tett az aranynak a részvényesés

(2008.06.27, 13:13)

aranypiacImmár második napja emelkedik az arany árfolyama, miután a kőolaj ára átlépte tegnap a 140 dolláros szintet, a tengerentúli részvényindexek jelentős mértékben veszítettek értékükből, valamint a dollár is gyengült az euróval szemben, ezáltal vonzóbbá téve az aranyat, mint alternatív befektetési lehetőséget és védelmet az inflációtól.

Az augusztusi szállítású nyersolaj árfolyama eközben tegnap átlépte a 140 dolláros szintet a hír hatására, miszerint Líbia a kitermelés csökkentését mérlegeli. A kőolaj ma folytatta erősödését, és a 141 dolláros hordónkénti árat is elérte, ami jelentősen inflációgerjesztő hatású lehet.

A dollár tegnap két hetes mélypontjára süllyedt az euróval szemben, miután a FED 2%-on hagyta irányadó rátáját és a kétnapos ülésének végén azt közölte, hogy az inflációs kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságok továbbra is erősek maradnak. Emellett a meghatározó tengerentúli részvényindexek tegnap jelentősen veszítettek értékükből, ami szintén növelte az arany vonzerejét.

Az arany várhatólag a 920 dolláros szint áttörése után tesztelheti a 950-eset is jövő héten, ám az újabb ellenállás leküzdéséhez további inflációs adatokra lehet szükség, nyilatkozta Jonathan Barratt a Commodity Broking Services igazgatója a Bloombergnek.

Az aranyért jelenleg unciánként 924,9 dollárt kell adni, ami 1,1%-os erősödésnek felel meg, miután tegnap 30 dollárral ugrott meg az árfolyam. Juerg Kiener, a Swiss Asia Capital alapítója 2012-re 2.500 dolláros árfolyamot prognosztizált egy tegnapi Bloomberg interjú során, miután 2004 áprilisában 1.600 dolláros célárfolyamot határozott meg 2009-re.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: