HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2006

Stagnálás, pozitív jövőképpel

Stagnálás, pozitív jövőképpel

(2006.11.14 ,14:02)

aranypiacStagnálást mutat az arany árfolyama a mai kereskedés során, miután a két hónapos csúcsszinteken megjelenő eladási nyomás nem hagyott teret a további emelkedésnek. A világ második legnagyobb arany kitermelőjének, a Newmont Mining-nak a vezetője ma azt nyilatkozta, hogy a nemesfém árfolyama tovább emelkedhet az amerikai gazdaság növekedése miatti félelmek és a dollárra nehezedő nyomás miatt.

A bányatársaság vezetője, Wayne Murdy a Reuters szerint azt nyilatkozta, hogy jelentős tere lehet az arany árfolyam emelkedésének. Murdy nem adott becslést arra nézve, hogy az árfolyam milyen szinteket érhet el decemberre vagy a következő évre, csupán annyit mondott, hogy a jelenlegi szinteken vagy azok felett mozoghat az árfolyam.

"Azok a tényezők, amik eddig a nemesfém árfolyamának emelkedéséhez vezettek továbbra is fennálnak, párosulva a robosztus kereslettel, melyet az ékszerkészítők támasztanak." - nyilatkozta.

A Reuters által megkérdezett Frederic Panizzutti, az MKS Finance elemzője szerint a 600-630 dolláros szinteken kezdhet konszolidálódni az arany árfolyama. Ez szükséges lesz ahhoz, hogy további emelkedés kezdődhessen. A sávból való kimozdulásban a dollár gyengülése lehet katalizátor.

Az általános piaci hangulat alapvetően bullish, annak ellenére, hogy a 636 dolláros szint áttörése lenne igazán pozitív a nemesfém további árfolyammozgásának tekintetében, nyilatkozta a Reutersnek egy szingapúri kereskedő.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: