HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2006

Az emelkedést valószínűsítik az arany piacán

Az emelkedést valószínűsítik az arany piacán

(2006.10.10, 13:29)

Kismértékű erősödés jellemzi az arany árfolyamát, a jegyzések jelenleg az 575 dolláros szinten tartózkodnak. Az elmúlt kereskedések során az 580 dollárt nem sikerült érdemben meghaladnia a nemesfém árfolyamának, a szakértők többsége ezeken a szinteken történő oldalazást és emelkedést valószínűsít a következő napok tekintetében.

Az olaj árfolyam a tegnapi és mai kereskedés során nem tudott érdemben elmozdulni, és ez jellemzi az arany árfolyamát is. A Barclays Capital elemzői szerint a dollár árfolyama a jövőben tovább gyengülhet, ami az arany és minden dollárban jegyzett nyersanyag számára kedvező lehet. A szakértők szerint rövid távon a dollár erősödése és az olaj árának további hanyatlása lefele nyomhatja az arany árfolyamát is.

Az észak-koreai hétfői föld alatti atomrobbantás a geopolitikai feszültségek újabb kiéleződéséhez vezethet, amiből az arany árfolyama profitálhat. A Reuters által megkérdezett Yukuji Sonoda, a Daiichi Commodities elemzője szerint az amerikai irányadó kamatláb változatlan szinten maradhat a következő hónapokban, ami a jelenlegi likviditás bőség fennmaradásához és a dollár további gyngüléséhez vezethet. A szakértő szerint az arany árfolyama visszateszteli majd a 600 dolláros szinteket az elkövetkező kereskedések során.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: