Heti ajánlatok

2021. 8. heti ajánlatunk!

Egy bomba üzlet mindössze 60 aranyért

Egy bomba üzlet mindössze 60 aranyért

 

Manhattan szigete New York központi része. Itt állnak a legendás felhőkarcolók, itt összpontosul az a lehengerlő pénzügyi hatalom, amely az USA nem hivatalos fővárosát az országon belül és világviszonylatban is az egyik legjelentősebb politikai, üzleti és kulturális központtá teszi.

Az első európai bevándorlók érkezése előtt a Manhattan környéki területeket a delaware indiánok különböző csoportjai lakták, akik számára „Mannahatta”, „a dombok szigetét” jelentette. 1625-ben holland telepesek jöttek ide, majd egy év múlva 1626. május 24-én Peter Minuit, Új-Hollandia kormányzója mindössze 60 holland aranyforint értékben megvette a szigetet az indiánoktól.

A terület holland neve Új-Amszterdam lett. A szigetet átszelő, össze-vissza kanyargó, hajdani indián ösvény mind a mai napig fennmaradt. Ebből nőtte ki magát New York fő közlekedési útvonala: a mai Broadway. Ez az emblematikus utca lüktető ütőere a metropolisnak.

Az első világháború idejére már kialakult a Broadway mentén egy színházi negyed, majd jöttek a mozik és a 60-as években a sexshopok is. Aztán hamarosan megjelent a drog is az utcákon. A sugárút egyes részei a bűnözés szimbólumává váltak, amelyet a turisták is messze elkerülték. A kilencvenes években aztán ismét kitisztult a Broadway környéke. A legendás utca azóta biztonságos turistalátványosság, amely pezsgő forgatagával és villogó neonreklámjaival keretbe foglalja mindazt, amit New York City jelent és jelképez.

Amerikában van egy szólás, ami szabadon úgy fordítható, hogy „soha ne kérj pénzügyi tanácsot egy indiántól”. A mondás eredete nem ismert, ám mintha csak rímelne a Manhattan sziget elkótyavetyélésére. Ami pedig a hollandokat illeti, az általuk kötött üzletet a világtörténelem legjobb ingatlan adásvételeként szokás emlegetni, mivel manapság a sziget értéke szinte felbecsülhetetlen. És ez csak egy az arany történelemformáló példáinak hosszú sorából. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

5 dollár, Indián portré, USA, 1908-1929

5 dollár, Indián portré, USA, 1908-1929
(8,36 gramm összsúly, 900-as arany, Ø 21,6 mm)

235 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: