Heti ajánlatok

2020. 21. heti ajánlatunk!

A történelem tanulságai

A történelem tanulságai

A szakértők szerint nagyon valószínű, hogy még a koronavírus-járványnak véget vető vakcina vagy gyógyszer megjelenése előtt megérkezik az eddig már több mint négymillió embert megfertőző pandémia második hulláma, és semmi garancia nincs arra, hogy a visszatérő vírus nem lesz veszélyesebb, mint az első körös kórokozó.

A Minnesotai Egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó kutatóintézete nyolc, az 1700-as évek eleje óta az emberiségre szabadult világjárvány lefolyását vizsgálta meg, és azt találta, hogy hét kórokozó minden különösebb emberi beavatkozás nélkül eltűnt, majd fél évvel később komoly hullámban visszatért. A tanulmány szerint az elemzett pandémiák nem mutattak szezonalitást, ezért most sem érdemes abban reménykedni, hogy a nyári meleg miatt végleg eltűnik az új típusú koronavírus, és még azzal is számolni kell, hogy a vírus több hullámban térhet vissza.

A vizsgált járványok közül a legtöbb halálos áldozatot a spanyolnátha szedte, amely 1918–1919-ben három szakaszban támadott, és a világ akkori népességének 3–5 százalékát ölte meg. Az első hullám 1918 tavaszán csapott le. Ekkor a halálozási arány még nem volt sokkal magasabb, mint a korábbi influenzajárványok esetében. Az 1918 őszén érkezett második hullám viszont tömeges pusztítást végzett, egyes országokban a fertőzöttek 5–6 százaléka is meghalt a kórban. A harmadik hullám súlyossága az első kettő között félúton volt, s végül a járványnak az vetett véget, hogy a világ népességének több mint a fele a fertőzésen átesve immunissá vált.

A kutatók a mostani járvánnyal kapcsolatban három forgatókönyvet vázolnak fel. A legrosszabb szcenárióban az első fertőzéshullámnál súlyosabb formában visszatérő járvány az ősszel vagy télen sújt le az emberiségre. Ebben az esetben minden országban újra be kell vezetni a fizikai távol tartás szabályait. A második forgatókönyv szerint az első hullámot egy-két évig kisebbek követik, és ezek kiterjedése is kisebb lesz a jelenleginél. Ha így történik, akkor csak egyes területeken és korlátozott mértékben lesz szükség a korlátozások visszaállítására. A harmadik verzióban pedig azzal számolnak a tudósok, hogy a mostani vírus folyamatosan velünk marad és csak kisebb csúcsokra és hullámvölgyekre lehet számítani. Mindhárom lehetséges verzióban egy a közös: az, hogy vakcina hiányában az új típusú koronavírus még jó ideig elkísér minket.

A 100 éve tomboló spanyolnátha talán legprominensebb áldozata IV. Károly, az utolsó magyar király volt. Őt a járvány egy utólagos hulláma győzte le 1922. április 1-jén, Madeira szigetén, ahol 1918 és 1922 között rengeteg áldozatot szedett a vírus. A jobb sorsra érdemes királynak az Osztrák Pénzverde szentelt 16 gramm színsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert emlékpénzt, amelynek révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1000 schilling, IV Károly, Ausztria, 1999

1000 schilling, IV Károly, Ausztria, 1999
(16,08 gramm, 995-ös arany, Ø 30 mm)

345 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: