Gyakori kérdésekHogyan lehet vásárolni, eladni akár készpénzért?

Arany vétel és eladás az Aranypiacon

Arany vétel

Az arany vétel az interneten, a honlapon keresztül történhet. A befektetési aranyrudak és érmék árfolyama oldalon találhatók az aktuális aranyárak, mind vételre, mind eladásra vonatkozóan. Ugyanígy az egyéb nemesfém rudak és érmék, illetve a numizmatikai aranyak oldalon találhatók az ezüst, platina termékek és a klasszikus aranyérmék árai. Vételnél a vásárolni kívánt termék ára feletti mezőbe beírható a darabszám. Amelyeket nem kíván megvásárolni, azokat nem kell kitölteni. A darabszámok beírása után a lap tetején és alján is megtalálható gombra kell kattintani.

 

A következő oldalon érdemes leellenőrizni a rendelt árufajtákat és mennyiséget, majd ki kell tölteni a megrendelő adatait, és el kell küldeni a Megrendelés gombra kattintva. A megrendelésről e-mail visszaigazolást küld a rendszer a megadott e-mail címre.

Fizetés éves szinten mindösszesen 3,6 millió forintig (vagy havi vásárlások eseten havonta 300 ezer forintig) készpénzzel lehetséges. Ezt meghaladó összeg esetén kizárólag banki átutalással lehet fizetni! Fontos, hogy ha a vételár eléri illetve meghaladja a Pénzmosási törvényben meghatározott értékeket, úgy az ügylet előfeltétele a jogszabály szerinti azonosítás.

A befektetési aranyak vételéről, bővebben az Így működik az adás-vétel menüpont alatt tájékozódhat.

 

Arany eladás

Az arany visszavétel úgy lehetséges, ha a visszavételre szánt aranyat szemlére behozza társaságunkhoz. Az arany fizikai ellenőrzését követően - amennyiben az forgalomképes, a továbbforgalmazását sérülés, fizikai hiányosság nem akadályozza - napi aktuális arany árfolyamon megvásároljuk. A vételárat készpénzzel, azonnali átutalással vagy igény esetén megosztva (egy részét készpénzzel, más részét bankszámlára való átutalással) teljesítjük. 2 millió forintot meghaladó készpénzes kifizetés esetén kérjük, hogy 24 órával a tervezett eladás előtt jelezzék felénk a várható kifizetést, hogy kellő készpénz mennyiségről gondoskodhassunk.

 

« vissza

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: