HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Gyakori kérdésekHogyan lehet aranyba, nemesfémbe fektetni?

Arany befektetés

Mint minden befektetés, úgy az aranyba vagy egyéb nemesfémbe való befektetés is hozhat nyereséget és veszteséget egyaránt.

Hosszú távon mindenképpen hasznot hoz az arany befektetés.

Az arany hosszútávon mindenképpen jó befektetésnek tűnik, erre számos tényező utal. Irracionális spekulációs kilengésektől eltekintve elmondható, hogy az arany árfolyama több száz évre visszatekintve stabilan emelkedett napjainkig, ezért az arany befektetés általában magas hasznot hoz. Ennek a legegyszerűbb magyarázata az, hogy a Föld népességének valamint az ipari felhasználásnak a növekedésével egyre csökkenő kibányászható aranytartalékok állnak rendelkezésre. A legelemibb piacgazdasági tételek egyike pedig az, hogy a kínálat és a kereslet határozzák meg az árakat. Ha nagyobb az arany iránt a kereslet, mint a kínálat, akkor az arany árai emelkednek, az arany befektetés pedig egyre népszerűbbé válik. Ugyanez igaz az ezüstre és más nemesfémre is, mint az árutőzsdék egyre fontosabb fémeire.

Arany befektetés részletfizetéssel? Tekintse meg Aranytábla Befektetési Programunkat!

Arany befektetési stratégia

Arany befektetés kisbefektetői stratégiával:

  • Hosszú távú tervezés és nem spekuláció nagy összeggel. A rövid távú spekulációval nagyot lehet nyerni, de bukni is!
  • Az arany-portfólió folyamatos bővítése. Nem egyszerre vásárolni aranyat nagyobb összegért, hanem rendszeresen (hetente, havonta) kisebb összegeket érdemes aranyba befektetni. Ezzel nagy eséllyel kiegyenlíthetők a napi árfolyam ingadozások, és kivédhető, hogy egy magas árfolyamú napon nagyobb mennyiségű aranyat vásároljunk be.
  • Olyan aranytermékek vétele, ahol az eladási ár és vételi ár között minél kisebb a különbség, és az árak naponta kerülnek megállapításra.
  • Csak olyan forgalmazótól szabad vásárolni, aki garantálja a befektetési arany visszavásárlását is.
  • Csak olyan befektetési aranyat érdemes megvenni, melyet „bárhol” a világon felvásárolnak, amely hiteles és elismert gyártótól, kibocsátótól származik.
  • Arany befektetésnél a legjobb minőséget, a 999,9 ezrelék finomságot érdemes venni

« vissza

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: