HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Kérészéletű fellángolás az aranynál - A Trend FM adása

(2019.5.22.)

Az aranyár a múlt hét elején még lendületes felpattanással reagált arra a hírre, hogy az USA és Kína közötti kereskedelmi viszálykodás eggyel magasabb fokozatra lépett. Az egymás fenyegetése büntetővámokkal és viszontvámokkal megriasztotta a részvénypiacokat, megingatta a töretlen gazdasági növekedésbe vetett hitet és a kockázatkerülő eszközök felé terelte a befektetőket. Ebből a múlt hét elején az arany is tudott profitálni.

Azóta azonban megnyugodtak valamelyest a kedélyek, vagy legalábbis az akut félelmek némileg a háttérbe kerültek. A piaci szereplők jelenleg abból indulnak ki, hogy a nemzetközi kereskedelmet korlátozó intézkedések negatív hatását a jegybankok adott esetben gazdaságélénkítő monetáris intézkedésekkel – például kamatcsökkentéssel az USA-ban, vagy a jüan leértékelésével Kínában – ellensúlyozni tudják. És mindeközben zajlanak a tárgyalások is a színfalak mögött egy mindkét fél számára elfogadható kereskedelmi egyezmény érdekében.

Mindez egy óvatos megnyugváshoz vezetett a piacokon, a részvények ismét jobban magukra találtak, az arany pedig teljes mértékben visszaadta az elért nyereséget. Az arany jegyzése visszatért arra a szintre, ahol a kereskedelmi konfliktus legutóbbi fellángolása előtt állt, és jelenleg úgy tűnik, hogy folytatja a tavasszal szokásos korrekcióját tovább.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: