HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Vargabetűk az aranynál - A Trend FM adása

(2019.5.8.)

Az elmúlt időszakban elég vegyesen alakult a kép az aranynál. Több olyan rövidtávú elmozdulást is láttunk az árfolyamban, amire nem feltétlenül lehetett számítani. Nagyjából másfél hete váratlanul jó növekedési adatok jöttek az Egyesült Államokból, ahol az első negyedév évesített növekedési adata 3,2 százalék lett, és erre a jó adatra, az aranyár nem eséssel, hanem meglepő módon emelkedéssel reagált.

Aztán egy hete, múlt hét szerdán tartotta a Fed az esedékes kamatdöntő ülését. A várakozásoknak megfelelően az irányadó kamatrátán nem változtattak, tulajdonképpen egy viszonylag érdektelen esemény volt ez tehát, de az aranyár mégis heves kilengéseket mutatott az ülés követően, először megindult felfelé, de végül ismét csökkenésbe fordult. Ezt követték pénteken munkaerőpiaci adatok a tengerentúlon, amelyek a vártnál jobbak lettek. Úgyhogy ez alapján tovább folyatódó esést lehetett valószínűsíteni az aranynál, de mégsem ez következett, hanem erősödni tudott az aranyár, és ez az erősödés azóta is kitart.

Tehát váratlan vargabetűket ír le az arany kurzusa, mintha láthatatlan kezek pont ellentétes irányba mozgatnák az árfolyamot, mint amire sokan számítanak. És ez azért egy bizonytalanságot szül, ami tartózkodáshoz vezet a piaci szereplőknél a tőzsdén.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 









Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: