HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Tavaszváró hangulat az arany piacán - A TrendFM rádió adása

(2019.3.27.)

Az arany árfolyama az elmúlt napokat egy emelkedő tendencia jegyében töltötte, de mindeközben azért egy korrekció van folyamatban a piacon. Ez a korrekció 1.350 dollárról vette kezdetét még február végén, onnét 1.280 dollárig esett vissza a jegyzés, majd ismét emelkedni kezdett az árfolyam. Ennek során sikerült az 1.300 dollárt ismét megközelíteni, és egy kicsit fölé is kerülni.

Igazán elrugaszkodni az 1.300 dollártól felfelé azonban csak az amerikai jegybank múlt hét közepén megtartott kamatdöntő ülését követően sikerült. A piac ezzel köszönte meg, hogy a Fed a korábbi előrejelzésekhez képest lazább monetáris politikát folytat majd. Korábban sokan arra számítottak, hogy két kamatemelés is lehet az idén az Egyesült Államokban, de múlt hét közepe óta az körvonalazódik, hogy ezekre mégsem fog sor kerülni. Így eljutott az árfolyam a hét elejére 1.325 dollárig.

De a korrekció ezzel még nincs lezárva. A jelenlegi állás szerint van egy technikai ellenállásunk 1.350 dollárnál és egy támaszszintünk 1.280 dollárnál. Ennek az árfolyamtartománynak a közepe táján jár jelenleg a jegyzés és ebből a tartományból elméletileg minden irányba kitörhetünk. A valószínűsége egy felfelé történő kitörésnek talán valamivel nagyobb, tekintettel arra, hogy az 50- és a 200-napos mozgóátlagok felett alakul az árfolyam, és ez inkább az emelkedő tendencia folytatódását valószínűsíti.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 









Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: