HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

A Brexit és a Fed ad muníciót a héten az aranynak - A TrendFM rádió adása

(2019.3.21.)

Az arany árfolyama jelenleg beszűkült volatilitás mellett 1.305 dollár körül alakul, más szóval az utóbbi napokban nem volt különösebben nagy mozgás az árfolyamban. Sikerült megkapaszkodni 1.300 dollár felett miután a hónap elején ez alá a lélektanilag fontos árszint alá is benézett a jegyzés pár nap erejéig. Ugyanakkor nem sikerült határozottabban eltávolodni ettől a küszöbtől felfelé.

Mindeközben egy korrekció zajlik az árfolyamban. A tavaly év végi és az idei év eleji árfolyam-emelkedés során 1.350 dollárig jutott a jegyzés, majd onnét korrekcióba kezdett és visszaesett 1.280 dollárig. Amíg ebben az intervallumban tartózkodik a kurzus, addig ez a korrekció nem tekinthető lezártnak. Mindkét irányba, mind felfelé, mind lefelé folytathatja innét a pályáját az árfolyam.

A mostani megtorpanás és kivárás hátterében a Brexit és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő ülése áll. Mindkét témában van annyi robbanóerő, hogy a mostani holtpontról elmozdítsa az árfolyamot, sőt akár hevesebb kilengéseket is okozzon az arany piacán.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 









Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: