HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Stabilan 1.300 dollár felett az arany - A TrendFM rádió adása

(2019.2.13.)

Az arany árfolyama továbbra is 1.300 dollár felett tanyázik, ebben a pillanatban 1.314 dolláron áll. Az 1.300 dolláros árszintnek lélektanilag és technikailag van jelentősége. Ugyanakkor az is látszik, hogy elakadt az emelkedés lendülete, ami persze nem is csoda, hiszen az elmúlt hónapokban már jelentősen, 10 százalékot meghaladó mértékben felértékelődött a sárga nemesfém.

A mostani emelkedő tendencia nagyjából 1.200 dollárról indult még november közepén, és azóta számottevő korrekciót nem láttunk, inkább csak a mostanihoz hasonló kisebb megtorpanásokat. Lehet, hogy most is megelégszik ennyivel a piac, de azért egy igazán egészséges további árfolyamfejlődéshez szükségszerű lenne, hogy komolyabb korrekciók fékezzék időről időre a piacot a túlhevüléstől.

Technikai értelemben ez a komolyabb korrekció már az év elején az 1.300 dolláros ellenállás elérésekor várható volt, de akkor az amerikai kormányzati leállás és a Brexit szavazás a brit parlamentben még adott annyi muníciót, hogy az árfolyam érdemi konszolidáció nélkül folytatni tudta a menetelést felfelé.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: