HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Sűrű hete van az aranynak - A TrendFM rádió adása

(2019.1.30.)

Az arany árfolyama múlt pénteken nagy lépést tett előre, kitört 1.300 dollár fölé, és 1.305 dollár magasságában zárta a hetet. A heti záróárnak még a napi záróárnál is nagyobb súlya van a technikai elemzésben, így ez a kitörés egy nagyon erős indikátornak számít arra vonatkozólag, hogy egyelőre tarthat még a menetelés tovább felfelé. A következő technikailag markáns árszint 1.360 dollár környéke.

De nem csak a technika ad most muníciót az aranynak. Bővelkedünk a héten a piacokat fundamentálisan is befolyásoló eseményekben. Ma este zárul a FED kétnapos kamatdöntő ülése, ami kitekintést adhat egy stílusváltásra az amerikai monetáris politikában: Egyes elemzők már a szigorítás végét vizionálják az USA-ban. De ma jelenik meg a tavalyi negyedik negyedéves gazdasági növekedési adat is, továbbá pénteken az aktuális munkaerőpiaci statisztika lát napvilágot.

Aztán holnap az USA és Kína közötti kereskedelmi tárgyalások kerülnek terítékre. Tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, ami a kereskedelmi háború enyhülésével, de kiéleződésével is végződhet. Súlyos teherként nehezedik az egyeztetésekre, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium banki csalás, kereskedelmi titkok ellopása és a hatóságok félrevezetése miatt vádemelést javasol a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég ellen.

És végül ne feledjük a tegnapi szavazásokat a Brexittel kapcsolatban, amelyekre a héten érkezhetnek válaszok az EU-ból. A hét tehát bővelkedik piacbefolyásoló eseményekben az arany számára.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: