HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Se Brexit, se shutdown nem segít az aranynak - A TrendFM rádió adása

(2019.1.23.)

Kicsit a feje tetején áll a világ az arany piacán. A múlt héten elbukott a Brexit szavazás a brit parlamentben, ami Nagy-Britannia rendezetlen kilépésének veszélyével fenyeget az Európai Unióból. Eközben az Egyesült Államokban továbbra is tart az USA történetének leghosszabb kormányzati leállása. Mindkét eseménynek nyilvánvaló a gazdasági növekedést fékező, a politikai állapotokat destabilizáló hatása, aminek eredményeként napirendre kerülhet akár az USA és Nagy-Britannia adósbesorolásának leminősítése is.

Az adósosztályzatok lerontásának lehetőségére egyébként tett is már utalást a Fitch hitelminősítő napokkal ezelőtt. Amennyiben ez bekövetkezne, annak komoly következményei lennének a befektetési piacokra.

Az ilyen folyamatokra az arany árfolyama inkább emelkedéssel mintsem csökkenéssel szokott reagálni. Most mégsem ezt látjuk. Az aranyár a novemberi és decemberi drágulás eredményeként eljutott 1.300 dollárig, de ezt a technikai ellenállási szintet nem tudta meghaladni. Így kezdetét vette innét pár napja egy korrekció vissza az 1.240-1.250 dolláros ártartományba.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: