HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

A Brexit sokadik felvonása már hidegen hagyja az arany piacát - A TrendFM rádió adása

(2019.1.16.)

Az utóbbi két évben a Brexitet mint fontos piacbefolyásoló tényezőt többször emlegettük. És pedig azért, mert ez egy olyan kockázati faktor, aminek a nehéz kiszámíthatósága miatt kihatása lehet a befektetési piacokra általában is, és ezen belül különösen az arany árfolyamára. Tegnap volt egy újabb felvonás a Brexit törtnetében, amely során a kormányzat kilépési tervezetéről szavazott a brit parlament. Ennek során Theresa May kormányfő szerződéstervezete súlyos vereséget szenvedett. A piacok azonban meglepő nyugalommal fogadták ezt a hírt.

Két és fél évvel ezelőtt, amikor a britek a Brexit-et megszavazták, ez még egészen másként volt. Akkor nagy meglepetés volt a népszavazás eredménye, hatalmas bizonytalanságot okozott a hír, hogy az Unió egyik vezető gazdasága elhagyja a gazdasági közösséget, és ezzel megakasztja az integrációs folyamatokat Európában. Az arany árfolyama akkoriban percek alatt majd az azt követő napokban is több százalékpontot emelkedett erre a hírre.

Most a meglepetés elmaradt, a piacok vélhetően már előzetesen beárazták a tegnap esti szavazás eredményét. Így most nincs különösebb mozgás sem az aranynál, sem a részvénypiacokon, de még a font keresztárfolyamokban sem.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 








Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: